Robert Skarsbakk er låtskriver, vokalist og gitarist opprinnelig fra Trondheim, men nå bosatt i Sandefjord. Etter å ha deltatt i flere band, debuterte han som artist under eget navn i 2016. Hans debutalbum «Like Everything Is OK», høstet svært gode kritikker, og Dagbladet trillet terningkast 5, og uttrykte at det var det beste albumet i lang tid i sin sjanger. Albumet ble gjort i samarbeid med Jim Scott, som står bak produksjoner til band som Wilco, Red Hot Chilli Peppers, Rolling Stones mm. I 2020 slapp artisten sitt andre album «Maybe Someday», i samarbeid med selveste Jonathan Wilson, i LA.

Den 1 November, slipper artisten sitt tredje studioalbum, «The Locals». I motsetning til sine tidligere utgivelser, hvor det er benyttet utenlandske samarbeidspartnere, er det i denne produksjonen benyttet lokale musikere og samarbeidspartnere.  «The Locals», er en hyllest til lokalsamfunnet og det den kreative kraften som befinner seg der. Fra albumet ble det 1 Juni sluppet en singel, «Now That It`s Gone», som har fått mye oppmerksomhet.

Artisten befinner seg sjangermessig i landskapet Americana/ Indie Rock. Med seg på turneen har artisten flere av musikerne som deltar på albumet. Disse er Freddy Holm på diverse strengeinstrumenter, Roar Skjelbred bass, Haavard Flaaten på piano, Freddy Augdal Wike på trommer og Benjamin Vermeulen på gitar.

KJØP BILLETTER HER